Blog post: Looming en loom armbandjes, de nieuwe hit!

[<< Terug naar Blog inhoudsopgave]

22 mei 2014

Rainbow loom armbandjes een hit in Nederland en op dit moment de populairste kindersieraden.

Loomen? Ja, dat is de rage die in de USA in 2013 enorm populair werd. En nu in 2014 is Europa aan de beurt! Niet alleen kinderen willen een 'Loom armbandje". Zeker nu tegen het WK in Brazilië, willen veel volwassenen een Rood-Wit-Blauw bandje of Oranje bandje om. Natuurlijk doet superleukesieraden.nl hier ook gezellig aan mee!

Loom armbandjes zijn armbandjes die je zelf maakt van gekleurde elastiekjes (loom bands). Deze elastiekjes zijn inmiddels in heel veel verschillende kleuren en stijlen verkrijgbaar zodat je oneindig veel creaties kunt maken. 

Wat heb je nodig? Het begint met elastiekjes die in vele kleuren verkrijgbaar zijn. Wij hebben een selectie van de leukste kleuren gemaakt. Bij de reguliere cadeau en speelgoedwinkels vind je zakjes met een mix van kleuren. Maar wil je een bepaalde combinatie maken, dan kun je bij ons terecht voor zakjes met elastiekjes van één kleur.

Ga hiervoor naar onze LOOM-productpagina! 

Hieronder een voorbeeld van onze zakjes met loom-elastiekjes, inclusief handig haaknaaldje en sluitingen.

Looming is niet moeilijk. Naast de elastiekjes heb je ook een loombord, haaknaald en sluitingen nodig om de meest fantastische loomsieraden te maken. Bij de reguliere speelgoedwinkels kun je vaak een rainbow loom kit kopen waarin alle onderdelen zitten die je nodig hebt om een eerste begin te maken met het ontwerpen van je eigen sieraden. Bij zo'n rainbow loom kit zit vaak een beschrijving hoe je een basic loom armbandje kunt maken. Toch kan het maken van je eerste loomarmbandje nog best ingewikkeld zijn. Heb je niet genoeg aan de beschrijving die inbegrepen is in een rainbow loom kit dan kun je altijd even via Google op zoek gaan naar de vele youtube filmpjes die gemaakt zijn over looming. Zoek op "hoe maak ik een loom armband" en vervolgens verschijnen er vele filmpjes. 

Met de loombands kun je inmiddels, met behulp van de vele instructie-filmpjes op internet, veel meer maken dan alleen armbandjes. Je kunt ook o.a. je eigen persoonlijke sleutelhanger en haaraccessoires maken met deze super leuke elastiekjes. Google bijvoorbeeld op "hoe maak ik een loom sleutelhanger" en je vindt hierover verschillende instructie-filmpjes. Kortom: loomen werkt echt super verslavend en daarmee maak je de allerleukste kindersieraden.

Voor wie is loomen: omdat er met kleine elastiekjes gewerkt wordt is loomen bedoeld voor kinderen vanaf circa 8 jaar. Maar het is uiteraard ook zeer onderhoudend voor volwassenen. 

 

 

Superleukesieraden maakt persoonlijke unieke sieraden met jouw foto, quote, naam of bijzondere datum. Ook geven wij super leuke workshops slaglettersieraden in Wormer! © 2020