Blog-post: Bottlecaps - de hit uit de USA (augustus 2014)

[<< Terug naar Blog inhoudsopgave]

29 augustus 2014

Bottlecaps - de hit uit Amerika, ook in Nederland

Bottlecaps oftewel flessendoppen. Je zou het niet zeggen maar je kunt oneindig veel doen met flessendoppen. Ik gebruik de bottlecaps om er hangers van te maken. Oorspronkelijk komt het idee uit Amerika en worden daarmee de allerleukste sieraden en kindersieraden van gemaakt. 
 
Voor het maken van de hangers gebruik ik onbedrukte bottlecaps (schoon en ongebruikt). Als ik een geschikte afbeelding heb gekozen of gemaakt, dan lak ik deze in de bottlecap voor een mooi glossy effect. Dit is een secuur werkje; er mogen geen luchtbelletjes of stofjes in de lak komen, de lak mag niet te snel of te langzaam drogen en er zijn meer van dit soort dingen waarop gelet moet worden. Het is dan ook een arbeidsintensief proces maar het levert wel hele mooie ambachtelijke resultaten op. 
 
Bij sommige ontwerpen werk ik ook met Swarovski steentjes. 
 
Er zijn verschillende manieren om de bottlecap hangers aan een ketting te bevestigen. Zelf gebruik ik mooie metalen ophangoogjes zodat de bottlecap mooi recht aan de ketting hangt. 
 
PAS OP: bottlecaps werken verslavend als je ze eenmaal draagt. Je wilt er steeds meer, bij iedere outfit weer een andere. Zelf vind ik de hangers met humor leuk, zoals “must have coffee” of “I love the weekends”. En het leuke van deze hangers is dat ze én voordelig zijn, super licht én super apart. Omdat er zoveel verschillende ontwerpen zijn, zijn de kettingen door iedereen te dragen. Ze zijn dus niet alleen leuk voor volwassenen, maar onder kinderen zijn het ook zeer populaire kindersieraden.
 
 
bottlecap - must have coffee
Ik heb al heel wat soorten in mijn assortiment. In mijn webwinkel vind je heel veel verschillende bottlecaps. Zelf draag ik bijna iedere dag een andere bottlecap. Zo heb je voor weinig geld iedere dag een andere ketting. 
 
Ze zijn bovendien niet alleen leuk voor jezelf maar ook leuk om als cadeautje te geven op een verjaardag of als give away bij een bruiloft bijvoorbeeld. In dit laatste geval hanteren wij speciale tarieven afhankelijk van de bestelhoeveelheid. Mocht je interesse hebben neem gerust even contact met ons op!
 
Superleukesieraden maakt persoonlijke unieke sieraden met jouw foto, quote, naam of bijzondere datum. Ook geven wij super leuke workshops slaglettersieraden in Wormer! © 2020